Tips van een adviseur voor het kopen van een auto

Tips van een adviseur voor het kopen van een auto

Het is gemakkelijk om meer uit te geven dan u had gepland bij het kopen van een auto. De mooiere, duurdere auto’s staan ​​over het algemeen prominent geparkeerd op de vloer van de showroom, terwijl de gemiddelde, meer betaalbare auto’s minder zichtbaar zijn. Zodra je die glimmende auto’s ziet, is het gemakkelijk om zo enthousiast te worden dat je je budget vergeet.

Maar teveel uitgeven aan een auto veroorzaakt onnodige financiële stress. Ondanks de flitsende ritten en te goed om waar te zijn deals die je misschien tegenkomt, zijn er een paar stappen die je kunt nemen om op je financiële weg te blijven bij het kopen van een auto.

Stel een budget in

Om uw financiën goed te beheren en spijt van kopers te voorkomen, stelt u een maandelijks budget op om te bepalen hoeveel u comfortabel kunt betalen voor een auto. Trek uw maandelijkse uitgaven, inclusief het bedrag dat u hebt toegewezen voor besparingen, af van uw maandelijkse inkomsten voor thuiskomst. U kunt het resterende bedrag gebruiken voor uw autobetaling, verzekering en autokosten.

Word vooraf goedgekeurd voor een lening

Maandelijkse betalingen worden niet alleen bepaald door de kosten van de auto, maar ook door de rentevoet op de lening. Een lagere rente betekent een lagere maandelijkse betaling. Om zoveel mogelijk geld te besparen, vergelijkt u de rentetarieven die door uw bank of kredietunie en andere autoleningen worden aangeboden om de meest redelijke koers te krijgen. Laat u vooraf goedkeuren voor het bedrag dat u zich kunt veroorloven voordat u de dealer bezoekt om over de aankoop te onderhandelen. Vergeet niet dat u bij het bepalen van het maandelijkse bedrag dat u zich kunt veroorloven wat opvulling voor autoverzekeringen en andere uitgaven geeft.

Ontvang een voertuigrapport

Het bekijken van het rapport met de voertuiggeschiedenis van een gebruikte auto kan helpen om uw onderhandelingspositie te versterken of ervoor te zorgen dat de auto in goede staat is. U kunt zien of de servicerecords correleren met de kilometerstanden van de auto of dat er problemen zijn waarvan u zich misschien niet bewust was. Als u de geschiedenis van een auto kent, kunt u ook voorkomen dat u geld uitgeeft aan toekomstige reparaties. Om het rapport te verkrijgen, hebt u het voertuigidentificatienummer van de auto nodig. Het VIN kan worden vermeld in online advertenties, of u kunt rechtstreeks contact opnemen met de dealer. Veel dealers zullen deze rapporten gratis verstrekken als u daarom vraagt. Als u een gebruikte auto van een particulier koopt, kunt u een onderhoudshistorie auto gratis opvragen online. Als u een auto uit het buitenland laat halen, dan kunt u ook nog de bpm berekenen import berekenen.